Nieuws

Verslag BTC Clubkampioenschappen 2017

Verslag BTC Clubkampioenschappen 2017

Van 26 september t/m 1 oktober 2017 werden de BTC Clubkampioenschappen gespeeld.

Dit jaar een top aantal aanmeldingen met wervende hulp van diverse BTC leden (o.a. Robert Schuurink was een duidelijke ”toernooiduwer”), waardoor er uiteindelijk 54 speelsters/spelers deelnamen. Het inschrijven ging deels via de e-mail, via WhatsApp en met name via de inschrijfmogelijkheid www.toenooi.nl (ook via een link van de BTC-website te benaderen). Anne Roos Wermer kon als laatste worden gestrikt op de avond van de loting. Ook dit jaar een aantal nieuwe deelnemers. Volgend jaar zal het inschrijven alleen via www.toenooi.nl mogelijk zijn.

 

Tijdens het toernooi 1 afmelding i.v.m. ziekte (een potentiële winnares!) en 1 terugtrekking vanwege dreigende overbelasting. Er werden 58 wedstrijden gespeeld, de vrijdagavond werd niet opgenomen in het programma (ook najaarscompetitieavond en lesavond) en de zaterdag werd vooraf beperkt ingepland. Achteraf goede keuzes vanwege de regenval op vrijdagavond en de hevige regenval op zaterdag vanaf 12.30 uur. Het zondagprogramma moest hierdoor worden uitgebreid en een aantal leden werd op zondag maximaal belast qua aantal wedstrijden.

De baancommissie was op zondagochtend al voor 8 uur bezig om op de finaledag de banen na de hevige regenval in optimale staat te prepareren, waarvoor dank. Marleen Kant zorgde zondagmiddag voor een geslaagde catering voor alle deelnemers.

Diverse leden waren tot op het bot gemotiveerd om bekers binnen te halen, er waren hierdoor soms aparte acties te zien op de banen. Henny van Ulzen gaat zelfs tijdens de wedstrijd tussen de gebroeders Druppers op de bank van de baan zitten om de te volgen tactiek tegen de beide opponenten optimaal te kunnen bepalen. Uiteindelijk werd Henny (“ik ga voor 2 bekers”) op de finaledag gesloopt, zodat hij alsnog naast een beker greep. Eric Muller zijn racket belandde nog een keer gefrustreerd in het net, hij kon eindelijk wel een beker winnen. Rob Kamphuis en Marjolein Dijk werden in hun poule overduidelijk kampioen. De mooiste rally viel in de wedstrijd tussen Jeroen en Christiaan tegen Rik en Koen te bewonderen.

Er werd dit jaar in 10 disciplines gespeeld (3 meer dan in 2016) , de categorie 8/9 blijft nog steeds wat onderbezet geen dames in deze categorie. In de DD-7 waren er 6 teams, dit had tot gevolg dat er in 2 poules moest worden gespeeld, de overige categorieën bestonden uit 3-5 spelers/teams. Vanwege een aantal hoge speelsterktes van 2 deelnemers en de inschrijving via www.toernooi.nl moest de categorie 4/5/6 worden aangepast in 3/4/5/6. Het aantal 3 setters bedroeg dit jaar 6 wedstrijden. Vanwege het zware programma (door het weer van zaterdag) op de zondag werd de eventuele derde set omgezet in een supertiebreak, hiervan vielen er 8 te bewonderen

De uitslagen en de speelschema’s zijn op www.toernooi.nl gepubliceerd. Het was al met al een geslaagd toernooi.

De uiteindelijke winnaars konden rond 17.00 uur op zondag worden gehuldigd en waren: HE-3/4/5/6 Leon Schuurink, DE-3/4/5/6 Susan Haafkes en Melanie Ratering, HD-3/4/5/6 Harold Edelenbos en Dennis Nijhuis, GD-3/4/5/6 Harold Edelenbos en Janneke Rutbeek, HE-7 Moh Moulina, HD-7 Wouter Muller Kobold en Eric Muller, DD-7 Rita Druppers en Jose Waanders, GD-7 Rob Kamphuis en Marjolein Dijk, HE-8/9 Geert Druppers en HD-8/9 Pieter Haafkes en Frans Swidde.

De ingegraveerde bekers staan vanaf dit jaar in de bekerkast van ons clubhuis de Borg.

Doelstelling/plan 2018: Streven naar een deelnemersveld van in ieder geval weer 50 personen om maximaal in 2 categorieën mee te kunnen doen, start op dinsdagavond met finaledag op de zondag

« Terug

» Nieuws archief