Nieuws

KNLTB Najaarscompetitie 2017

Najaarscompetitie

Competitie spelen is voor veel spelers en verenigingen een van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de Voorjaarscompetitie spelen er ook steeds meer tennissers Najaarscompetitie. Tennis draait om wedstrijden spelen. Ook ongedwongen een balletje slaan is heel leuk, maar trainen en jezelf verbeteren om steeds betere resultaten te boeken in competitie en toernooien, is toch wat veel tennissers bij uitstek motiveert.

De competitie daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook goede redenen om elk jaar terug te keren op de baan.

Alle informatie staat onder het het tabblad Competitie, item KNLTB Najaarscompetitie 2017. 

Opstelling in dubbelcompetities

In de Najaarscompetitie mag in een competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Dit is afwijkend in vergelijking met de Voorjaarscompetities in de regio's Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met een vaste partner te spelen, hetgeen in de Najaarscompetitie met een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) niet is toegestaan.

Inschrijven 2017

Wil je meedoen aan de Najaarscompetitie 2017? Geef jouw team dan snel op bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging. De VCL moet de teams voor 1 juni hebben ingeschreven.

Vragen en/of opgeven kan t/m zondag 28 mei bij Jos Nijland, email josnijland@hotmail.com

 

Speeldata 2017

Van 12 september t/m 29 oktober 2017

 

Wijzigingen Najaarscompetitie 2017

Na een succesvolle introductie van de 8&9-competitie in het voorjaar gaan we ook een 8&9-competitie aanbieden op donderdagavond en zondagmiddag in de Najaarscompetitie. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld. Een ploeg bestaat tijdens een competitiewedstrijd uit minimaal 3 spelers.

In het kader van het project Competitie Nieuwe Stijl (CNS) zijn de variabele aanvangstijden in het weekend in de Najaarscompetitie verruimd. Met ingang van 2017 mag er tussen 9.00-16.30 uur aangevangen worden. In bijlage-H van het Competitiereglement (CR) zijn de regels hieromtrent vastgelegd. Hier is onder andere te lezen dat wedstrijden bestaande uit 6, 5, 4 resp. 2 partijen, in ten hoogste 4, 3, 3 resp. 2 speelronden moeten worden gespeeld.

Ook in de Najaarscompetitie kan elke club zelf bepalen of ‘Compact Spelen’ (toepassing van het Beslissend Punt Systeem en beslissende wedstrijdtiebreak) wordt ingevoerd bij alle thuiswedstrijden voor een bepaalde dag.

Wegens gebrek aan animo zullen wij de competitiesoorten Heren en Dames 40+, 50+, 60+ en 70+ op zondag (allen 4E-2D) niet meer aanbieden in de Najaarscompetitie.

Naar aanleiding van bovenstaande wijziging zullen wij in plaats hiervoor een nieuwe Heren 35+ (2E-3D) en Dames 35+ (2E-3D) op zondag gaan aanbieden.

Evenals in de Voorjaarscompetitie 2017 zal de leeftijdscategorie 11 t/m 14 jaar in de Najaarscompetitie worden uitgebreid naar 10 t/m 14 jaar. Verder blijft het mogelijk om in een 10 t/m 14 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.

Door een wijziging van artikel 23 lid 1 van het CR mag er ook in de Najaarscompetitie op zowel overdekte-, overkapte- als buitenbanen competitie worden gespeeld.

« Terug

» Nieuws archief